Miriam Røseth -
Hjem Kontakt Everyday News Kosthold Trening Livsstilsernæring

3


 

Dette trenger du:

Isbergsalat
Cherrytomat
Agurk
Mais
Papaya

"kryddre" med litt lime saft

Passer som tilbehør til det meste! 

 • 0

   

   

  Dette fyller du en illdfast form:

  Gulrot
  Kålrot
  Purre
  Rødløk


   
   

 • 0   

  Dette trenger du:

  Ananas

  Melon

  Appelsin

  Knuste linfrø

  Tilsett noen isbiter for en frisk og kald drikke!
  Denne gir fruktkjøtt som kan siles ut. Personlig liker jeg best med fruktkjøtt for å ikke gå glipp av noen supre næringsstoffer! :-)

 • 2  Nå nærmer våren seg med stormskritt. Vi hadde et tilbakefall med snø igjen, men ikke gi opp av den grunn. Vi går mot lysere tider hvor vi lar oss inspirere! Personlig elsker jeg lyset og de friske fargene - også i maten! Frisk opp vårens kosthold med deilige salater. Denne er perfekt alene eller sammen med en bedre proteinkilde. 

  Dette trenger du:

  1/2 avocado

  en neve cherry tomater

  1/2 isbergsalat

  1-2 ss kaldpresset olivenolje

   

  Perfekt tilbehør kan foreksempel være cottagecheese, tunfisk eller kylling. En god basic salat funker fint med det meste.   Ha en kjempefin Mandag 

   

 • 1

  Jeg er veldig glad i å lage sorbet hjemme med fryste frukt og bær, yoghurt eller grønnsaker!

  Dette kan du helt enkelt lage hjemme med en blender. Det krever litt forberedelser, men resultatet er helt himmelsk!

  Uten kunstige tilsetningsstoffer og ikke tilsatt sukker (kun innhold i youghurt hvis man benytter seg av det). 

  I innlegget nedenfor snakket jeg om "gamle bananer". Hakk de opp i skiver og legg de i fryseren! Da kan de benyttes til friske smoothier eller sorbet is!

  Dette er sommer favoritt oppskriften min.

  160g fryste mango og ananas biter

  60g banan (ca en halv banan, tilsett etter ønske).

  tilsett en god skvett med vann (man trenger en viss væskemengde for at alt skal kunne blendes ordentlig.

  (har du tilsatt yoghurt, tenger du ikke like mye vann. Prøv deg frem.)

  Blend alt sammen og vips har du deilig sorbet!

  ca 155 kcal (uten youghurt)

  Kroneis med sjokolade ca 219 kcal

  Jeg velger min frukt bombe/c-vitamin/naturlig fargestoffer sorbet istedet! :-) • 2

  1 gang i mnd har jeg tenkt til å vise frem "topp 3 matvarer" som jeg bruker! Siden vi er midt i Juni starter jeg her.
  Håper dere får inspirasjon til å bruke disse selv!

   

  Banan er en super energikilde etter trening og som et mellom måltid ++ feks med mandler! Den Inneholder kalium som bidrar bland annet til å opprettholde syre - base balansen i kroppen! God alene eller på knekkebrødet. Også veldig godt i pannekakerøren.

  Egg er en god proteinkilde, og jeg bruker den til både frokost, lunsj og middag!  Perfekt hvis du trenger en god lunsj som holder deg mett litt lenger.

  Olivenolje! Bruker jeg til salater, på knekkebrød ++  Olivenolje er rik på enumettede fettsyrer og kan erstatte ulike dressinger som inneholder mye mettede fettsyrer!
  Lag dine egne dressinger med olivenolje, urter og sitron.  Jeg bruker kaldpresset virgin olivenolje, men til steking er det bedre å benytte seg av en godt raffinert olivenolje som egner seg til varmebehandling. Dette står som oftest på flasken.

   

   

   

  3 gode varer som kan benyttes til mye! 

  Jeg skjønner ikke hvor bananene blir av her i huset! Kjøpte inn en hel klase her om dagen, men da jeg skulle ta bilde til dere var det kun denne igjen. Sier litt om hvor mye bananer går unna her! ;-) 
  Dere ser kanskje at denne har begynt å bli litt brun? Dette er kanskje et kjent fenomen for de fleste, og det er jo kjedelig å bare kaste de?

  Jeg har noen gode triks på lager for eldre bananer som jeg tenkte å dele med dere etterhvert, hvis dere er interesserte! :-)

 • 2

  Hjemme hos oss er det en selvfølge med god, næringsrik og variert mat. Jeg hater ferdigmat og alt som er dynket i dressing. Men det er kejmpegodt med en pizza i helgene, selv om om den er hjemmelaget eller Peppes, bare så det er sagt!

  De fleste studenter og de som bor for seg selv, vet at hvis man skal få et variert kosthold, må middager planlegges. Gjerne også litt på budsjett! En favoritt jeg bruker å lage er faktisk den klassiske grønnsakssuppa! Med en kyllingbuljong, det av grønt man kunne tenke seg og litt kjøtt. Brød er også godt ved siden av, og kjæresten er flink til å bake brød! Jeg bruker kylling og kalkunpølser som oftest, men har man tid til å steke noe kjøtt er jo det supert!  Lager alltid en stor kjele (ca 2L) vann. Da har vi middag i hele to dager! La den stå kaldt over natta, og kok den opp til middag dagen etter!
  Mange gode stoffer kokt sammen i en god kraft! Det kaller jeg energi mat :-)

   

  Ha en herlig Søndag ♥ Her skal det trenes, ryddes og vaskes!

  #middag #grønnsaker #næring #kosthold #trening #grønt #suppe #student #hverdag #sommer #sol #dagens #energimat  

 • 0

   

  Fikk tak i grove lomper igår, så da ble det kylling wraps ala Miriam til middag. Koselig å overraske kjæresten med noe god etter jobb, og han ble jo såå glad hihi ♥
  Nå har vi hamstret kylling i Sverige, og denne var utrolig god! 

  Her er det bare å pakke inn det man har av grønt! Jeg brukte cottage cheese, salat, paprika, tomat og rød løk! Kyllingen steker jeg i olivenolje som tåler høyere tempraturer! viktig viktig :-) Nå tilsatte jeg en halv pose fajitas krydder for smakens skyld. 

  Må si vi koste oss veldig♥

  Nyter treningen i sola for tiden! elsker å være ute. 

  Forresten, tusen takk for alle de søte kommentarene på forrige innlegg!! Jeg har svart nederst i kommentarfeltet MEN jeg brukte http://www.picmonkey.com/ for dere som lurer! Laget den selv :-) ha en super dag ♥♥

   

  #summer #smile #gladjente #workout #trening #middag #kosthold #næring #kylling #sunnerealternativ #salat #sommermat #trening

 • 4


  Er fortsatt veldig glad i mandager og gjør det beste for å få en god start før trening og andre ting som må gjøres. Eplesmoothie med banan, grønt eple og isbiter er veldig godt!! Kremet og kald konsistens. Ofte tilsetter jeg litt kanel eller litt 70% kakao, men er veldig glad i den rene friske smaken uten alle disse merkelige kombinasjonene.

  Kjører alt i denne blenderen jeg har hatt i evigheter. En av de beste kjøpene jeg har gjort på kjøkkenet. Ikke noe dilldall eller tull, bare en god maskin som kutter det den skal, kraftige blader og LETT å rengjøre. 


  Ha en super dag, og kom dere ut i sola!

  #smoothie #mat #frokost #drink #sol #sommer #sunshine #næring #eple #banan #isbiter #godmorgen #mandag #oppskrift

 • 1

  Favorittdagen i mnd er vel når man kan ta kjærestetur til byen å kjøpe deilig frukt, grønnsaker og blomster ♥

  Hehe, nå trodde dere sikkert jeg hadde kjøpt klær men! Dette er en investering i helsen og det er så mye mer fristende å lage god mat når man har dette over alt på kjøkkenbenken! Jeg og kjæresten handler fast hos en lokal butikk som selger frukt og grønt +++ i Askim. Flere i Askim som sikker vet om Singh sin forretning :-)  Sikkert flere som har lokale små butikker med kortreist mat :-) 


   

  #healty #fruit #frukt #sunt #helse #mat #kosthold #ernæring #tomater #grønnsaker #natur #love #food #treat #colours #sommer #sol #kortreistmat
 • 1

  Denne har blitt en frokost favoritt hos meg i helgen!  Masse energi til treningen, hurra ♥


  Så fikk jeg tak i disse utrolig søte krukkene til å ha muslien i! ♥  #hjemmelagd #mat #muski #sommer #food #healty #sunt #godmorgen #gladjente #sunshine #ernæring #honning #interiør #skåler

 • 3

  Så utrolig deilig med denne lange helgen! Feirer fridagen med frokost på terrassen. Elsker å bo ved skogen, den er så stille og lukter så godt. Fuglene synger og her sitter jeg med hjemmelaget smoothie +++ hjemmelagd musli! Veldig stolt, så må jo vise frem. Dette er en "kose seg musli" med honning. Skal lage en uten honning til hverdag også.  Nyt dagen ♥

  #frokost #mat #musli #hjemmelaget #honning #smoothie #frukt #5omdagen # vannmelon #eple #friskt #godmorgen #love #sun #sommer #sol #fri #helg #gladjente #terrasse #kvalitetstid 

   

 • 0

  God Morgen ♥

  Kommer med et tips til dere som er lei av brød! I studenttiden fikk jeg dilla på spelt lomper (man kan jo bruke vanlige lomper/hvete tortillas ++) som er veldig lette og myke! Detter er jo en rett som kan brukes  både til lunsj og middag.

  Mine pleier jeg å rulle inn med Ost, skinke, salat, avokado og tomat. Ta det som frister! Veldig lett og fin mat, med karbohydrater som gjør deg mett litt lenger. Og det er jo litt ekstra godt å lage seg noen lekre ruller! Helt klart mye mer fristende enn en skive med loff synes jeg!!

  Mine nydelige pioner. Gleder meg til de springer ut♥♥ Nå skal jeg fortsette på senge gavlen som min kjære samboer har snekret!! Den skal bli hvit, med lekre puter! Gleder meg til å vise resultatet♥

  #mat #pioner #lomper #spelt #avokado #tomat #lunsj #middag #tapas #morgen #sommer #inspirasjon #girly #rosa #home #tips #frokost #godmorgen #sengegavel

 • 2


  God Morgen ♥
  Da var Mandagen tilbake og jeg elsker det! Man er kanskje litt trøtt, men Mandager er den perfekte "effektive" dagen. Da får jeg unna det jeg har tenkt til. 
  Starter med herlig frokost, slenger meg på treningen og gjør unna litt husarbeid før jeg drar på jobb♥

   

  Slenger med et nydelig bilde av hjerteknuseren min! Tequila ♥ Hun passer på senga mens jeg er borte, hihi

  #morning #brekfast #monday #happy #kosthold #food #fruit # oatmeal #kitten #cat #cute #cozy #love #girly #godmorgen

   

 • 2

  Hjemmelaget, lett sommermat på terasen med samboeren ♥ herliig

  Mye olivenolje, cottagechees, tomater og hvitløk!

   

  #kosthold #tomatoes #clubsandwich #love #food #middag #sommermat #kylling #dinner #summertime #sunshine 

 • 0

  Når jeg har god tid spiser jeg havregryn, youghurt og bær! Så mange kombinasjoner og man bruker det man har.

  Jordbær
  Pære
  1 beger youghurt (Her har jeg brukt Tine Skogsbær)
  Havregryn

  Dette blir man lett og mett av ♥ 

     #morning #Sunshine #rose #frokost #ernæring #romantic #decor #home #kitchen #girly #love #fruit #breakfast #oatmeal

   

   

 • 2

   

  Da vil jeg tipse dere om en knekkebrød oppskrift som jeg er veldig fornøyd med!(har postet oppskriften før også) Har hentet litt ingredienser fra forskjellige oppskrifter, for det er jo bare å velge de frøene/nøttene/bærene du liker best!

   

   

  Man trenger ikke store havregryn. Nå følger ikke jeg oppskriften helt til punkt og prikke, men slumper litt av hvert. For det handler egentlig bare om å få en fin konsistens. Blir det for mye frø, tar du bare i litt ekstra vann. OG jeg bruker ikke grovsammalt hvete lenger, men sammalt rug.

  Deigen skal bli lett og fin slik at den kan smøres ut på en stekeplate. Jeg skjærer rutene med et pizza hjul. 
  Jeg pleier å steke de på 160 - 180 grader med 30 min på hver side. ALTSÅ jeg lager nok deig til 2 brett, og etter 30 min bytter jeg plass slik at begge får stå øverst i ovnen like lenge. For å få de ekstra sprø setter jeg på varmluft en liten stund med døra på gløtt. (stekeovn døra, haha)   

  Men så var det jo poenget med dette her! 
  For et par år siden kuttet jeg ut rent hvitt hvetemel i hverdagskosten. Jeg blir så utolig trøtt og lat av hvetemel, og jeg hikker! haha 

  Allerede noen uker etter merket jeg faktisk forskjell, og nå spiser jeg istedet knekkebrød full av frø og korn. Det er jo ikke alltid man har mulighet til å lage knekkebrødene selv, så det går selvfølgelig aller mest i Wasa rug ++ Men jeg fikk mer overskudd og var mindre trøtt og sliten! Jeg har ikke sluttet å spise produkter med hvetemel, MEN jeg har kuttet det ut i min hverdagskost. og det er den kosten som har en tydligst innvirkning på kroppen. Det du fast har i deg hver dag. Er glad i kaker, kjeks og noe brød men det frister ikke så mye lenger som det gjorde før!

  Nettop fordi jeg kjenner at kroppen min ikke har godt av det.  ( merk jeg sier min kropp, for ikke alle er like. Men jeg tror ingen har godt av alt for mye hvetemel) Og jeg får MYE mer overskudd!!

  Så nå går det i speltlomper og knekkebrød!

  (nå er det kanskje noen PT er og Kostholdsfolk som river seg i håret, men dette innlegget er basert på min egne erfaringer og hvordan jeg får mer overskudd.)

   

   

   

  Håper dette var interessant!

  Ha en super dag ♥
 • 1

  Starter det nye året med min favoritt smoothie♥ uten sukker vell og merke, (nesten) bruker Yoplair.

   


 • 3

   


 • 0


  Hverdagslykke er noe av det viktigste som finnes!
  Her er noe av det jeg passer på å gjøre så ofte jeg kan.

   

  1. Fysisk aktivitet som å gå turer eller trene. Aller best liker jeg å jogge, og legge igjen alle bekymringer i grøfta! 

   

   

  2. Drikk vann! det er det eneste jeg har i meg, og det merker på hud og hår! ++ En god smoothie eller bare en gulerot. Naturlig A vit og betakaroten, dropp pillene!

   

   

  3. Vær kreativ, le! enkelt og greit

  Kun 3 tips, men man trenger ikke mer!
  Alle bildene er mine.

   

  God jul ♥

 • 3  Først pisker du eggene og tar i melet. Etterpå "slumpet" jeg meg fram til den smaken jeg ville ha. Mandler, kakao, sukrinmelis og Sukrin. Smak deg frem!

  Stekte de midt i ovnen på 180 grader i 15 min. Men følg med på de. 

  Da får du myke "brownies" aktige kjeks.  

  + vanilje kesam + jordbær = nam, med bedre samvittighet. 

  Vil nok bytte ut grovmalt hvete med mandelmel. Prøver å unngå hvetemel i oppskrifter :-)  - Miriam ♥

 • 2

  Ingen ting er som selvplukkede blåbær med litt sukrin på♥ Antioksidanter jatakk!

   

  - Miriam ♥

   

 • 7

  Tenkte å dele denne supre oppskriften med dere! Erstatt denne med brød, og jeg lover at dere merker forskjell. Gi den 1 uke.


  Bland sammen det tørre og tilsett vann til en tykk deig. Ikke hell alt vannet oppi samtidig! Ta litt og litt så du ser ann hvor mye du trenger. Jeg trengte 6dl vann. Oppskriften er hentet fra "God Morgen norge"


  Så enkelt. Ha en super dag ♥

  - Miriam


 • Miriam Røseth

  Velkommen!

  Mitt navn er Miriam Dalhaug Røseth. Sommeren 2016 fullfører jeg min bachelorgrad i ernæring! Jeg ønsker å inspirere med min kompetanse for å bidra til en frisk hverdag! Er opptatt av et sunt fokus på kosthold og helse! Jeg arbeider som ernæringsspesialist, kontakt meg ved å følge linken i menyen over.

  Ansatt i Team PT

  kontakt: miriam@teampt.no

  livsstilernæring.no


  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde